Célunk, hogy a régióban élő hölgyek lehetőséget kapjanak arra, hogy saját, és születendő gyermekük számára is a hazánkban elérhető legmodernebb vizsgálatok közül választhassanak, itt Sárospatakon. Ezért, a nőgyógyászati rákmegelőzéshez kapcsolódó komplex vizsgálataink, illetve minden területet lefedő laborvizsgálataink mellett, az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum partnereként, nálunk is elérhető a Nifty teszt, a világ vezető, nem invazív magzati triszómia tesztje, mely már 94 féle magzati rendellenesség vizsgálatára képes anyai vérből, és kistestvére a Trisomy teszt, mely a Down-, Edwards- és Patau-szindrómákat vizsgálja.

Ezeket a teszteket az anyai vérből végezzük, így a hasfalon keresztül történő mintavétellel járó tesztekkel szemben nem jelentenek kockázatot sem az anyuka, sem a baba számára. Mindkét teszt a méhlepényből az anyai vérbe kerülő magzati DNS-t vizsgálja, magzati triszomiák esetében biztonságuk 99,9%. 

A vizsgálatok már a 10. terhességi héttől elvégezhetőek, megnyugvást és biztonságot  jelentve az egész család számára, már a babavárás korai szakaszától kezdve. 

A tesztek alapját az képezi, hogy az anya vérében már a terhesség első trimeszterében jelen van magzati vér is, így egy speciális laboratóriumi szűrővizsgálattal izolálható a magzati DNS. Ezt követően végezhető el a magzati DNS vizsgálata az esetleges genetikai betegségek jelenlétének kimutatása céljából.

A tesztek árát pácienseink közvetlenül az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumnak utalják át.

Nifty teszt: 185.000 Ft.

Trisomy teszt: 109.000 Ft.

Leave a comment