Rendelési idő:telefonos egyeztetés alapján
Sárospatak, Csokonai út 1.

Az ár fontos kérdés, de vajon mitől is függ?

A HIFU technológiánál a fókuszpontokba gyűjtött ultrahang hullámok jelentős hőt hoznak létre, eredményessége ezen, a szövetek meghatározott rétegébe juttatott célzott hőhatáson alapul. A technológia hatásossága kétségtelen, az esztétikai beavatkozások mellett az orvostudomány számos területen alkalmazza, így például prosztatrákok vagy vesekövek kezelésében.

Fontos tudnunk, hogy HIFU a gyors és látványos eredményeket bizony a szövetek roncsolásával éri el. Az alakformálásnál így bontjuk zsírt, míg az arckezeléseknél így tudjuk kihasználni szervezetünk csodás öngyógyító képességét. De pont emiatt a szövetroncsoló hatás miatt egyáltalán nem elhanyagolható kérdés, hogy mennyire megbízható az adott gép, felügyeli-e a kezelést megfelelően képzett orvos, és végeznek-e képalkotó ultrahang vizsgálatot a kezelendő szövetekről…hiszen nem nem mindegy, milyen szövetet is roncsolunk, és szabad szemmel bizony nem látunk a szövetek mélyére, ahol erek, idegek futnak.

A biztonságos, orvosi HIFU kezelésnél használt gép magas ára, és a rendkívül magas fenntartási költség ( az orvosi gépeknél kötelező fejcsere, körülbelül minden 10-12. kezelés után) miatt több év alatt megtérülő befektetések. Sok esetben a kezelések árából is következtetni lehet arra, hogy megfelelő géppel és megfelelő képzettség birtokában végzik-e a kezelést, mert sajnos nincsenek csodák….egyetlen gyártó sem adja tizedáron a megfelelő minősítésű gépeit és bevizsgált kezelőfejeket, valamint egyetlen kezelőhely sem végez bekerülési költség alatt kezelést… 

Az is fontos szempont lehet, hogy több mélységben, nagy lövésszámmal végzik-e a kezelést, hiszen így lesz igazán hatásos, vagy esetleg kevesebb lövéssel, egy rétegben kezelnek, amivel valóban csökkennek a költségek, de sajnos ezzel egyenes arányban a hatásosság is.

Így érdemes elgondolkodni azon, hogy egy rendkívül alacsony áron, orvosi felügyelet nélkül dolgozó HIFU kezelőhelyen kaphatunk-e megfelelő minőségű, de legfőképpen biztonságos, pozitív eredményeket és nem károkat okozó kezelést…

Ezt mindenki maga kell hogy megválaszolja és eldöntse, de fontos, hogy mielőtt belevágunk, értsük meg, ez egy komoly kezelés, orvosi mélységeket érint, és a csalódás, vagy komolyabb komplikáció elkerüléséhez a körültekintés elengedhetetlen.